Lady's Style

A lady’s style kifejezés női mozgástechnikát takar, mely szinte minden táncban megtalálható, legyen az egyéni vagy társas tánc. A különböző táncműfajok lépéseinek, technikáinak és zeneiségének megismerése után a figyelem a női mozgás felé irányul. A lady’s style órákon lehetőség van a stílus és a technika megismerésére és egyben finomítására is.

Ezért, a kurzus jó kezdőknek, hiszen az alapoktól ismerjük meg a stílusokat. De! Aki már rendelkezik egy alapszintű tánctudással az is nagy hasznát veheti az itt tanult technikai fogásoknak, mozgáskultúrának, melyet később beépíthet a saját táncába.

A lady’s style kurzust olyan hölgyeknek ajánlom (kortól függetlenül), aki a kellemes testmozgás mellett, szeretné a női lélek és test harmóniáját megélni, majd ezt a táncban és a mindennapokban is alkalmazni.

Milyen hatásokat fejt ki a tanfolyam:

- Erősödik a női kisugárzás, fejlődik az önbizalom.

- Gátlások levetkőzése és az igazi tudatos nő felszínre kerülése.

- Jó erőnlét és alakformáló hatás.

- Táncon keresztül megélni és kibontakoztatni a nőiességet.

- Hasznos lehet a már meglévő tánctudás finomítására, kecsesebbé tételére.

- Táncpartner hiányában saját mozgásukat fejleszthetjük, változatos zenére több féle stíluson keresztül ismerjük meg a nőies mozgás elemeit.

- A kurzuson előkerülő különböző tánctémák mind másfajta hangulatot képviselnek, így a női életérzés más-más oldalát tudjuk a segítségükkel megmutatni. Az órákon ezeket az elemeket és érzéseket is igyekszünk megélni.

- Megnyílás a különböző tánckultúrák megismerése felé.

Az egyes táncokkal 5 hétig foglalkozunk majd heti 1 alakalommal (60 percben). Ezeken a stílusokon külön-külön is részt lehet venni, azonban a táncok alapos elsajátítására, megismerésére, a nő és testtudatos mozgás kialakítására a rendszeres óralátogatás javasolt.

 

Lehetsz kezdő vagy haladó, az alapokon túl izgalmas és pikáns mozdulatokra is sor kerül.  A műfajok gyakorlása által könnyedén felismered majd a különböző zenei stílusokat és az arra megfelelő tánclépésekkel, figurákkal hódíthatsz majd a táncparketten.

A témák, melyekben igazán kibontakoztathatod nőiességedet:

Az első fél év táncai:

 

Cha-cha-cha: Latin-amerikai társastánc, melynek - a lady’s style kurzus alkalmával – a nőies vonulatával ismerkedünk meg. Mindezt az alaplépés, ritmika és stílusjegyek elsajátítása mellett tesszük egy rövid, rendkívül nőies mini koreográfiában. Ebben a táncban lehetsz tüzes, csinos és pontos táncos egyaránt. Zenéje magával ragadó és könnyen a rabjává válhatsz, nem beszélve a mozgásról, mely nemcsak felfrissít, de a ritmusérzéket is remekül fejleszti.

 

Disco: Igazi retro hangulat zenében és táncban! Megidézzük a ’70-es, ’80-as évek disco világát és emlékezetes mozdulatait. Ez a stílus mindenkit felráz és emlékeket ébreszt benne.  Nem megerőltető, könnyed, folyamatos mozgást

nyújtó tánc, melyben a jó hangulat garantált.

 

Rumba:Ismét egy Latin-amerikai társastánc, melyet a szerelem táncaként szoktunk említeni. Lassú tánc lévőn van időnk a mozdulatok igényes kivitelezésére. Sok-sok csípőmunka, érzéki mozdulatok, szenvedélyes hangulat jellemzi e táncot, mely nemcsak az általános mozgásodat teszi kecsesebbé, nőiesebbé, tisztábbá, de izmaidat megmozgatja, kilazítja és alakformáló hatással is bír. Mindezek nemcsak magad, de párod örömét is szolgálják majd. A zene, a tánc és a női lelek szoros harmóniája, melyeket ebben a táncban megtalálsz.

A második fél év táncai:

 

Bachata: A romantikus hangulatú bachata, autentikus latin társastánc, mely a salsa kísérőtáncaként már az egész világot meghódította. Lágyabb hangzású latin zenei stílust csípőhangsúlyos, érzéki tánc kíséri. Az órákon a női mozdulatokon keresztül ismerkedünk meg ezzel a táncstílussal és érdemeljük ki vele az férfiak elismerő pillantásait. Az alapmozdulatok könnyen elsajátíthatóak, hullámzóak és a finom kis csípőmozdulatok mozgásunkat széppé varázsolják.

Charleston: A ’20 és ’30-as évek kedvelt divattánca, mely a női emancipáció kirobbanásakor már jelen volt. Lekerültek a fűzők, megrövidült a szoknya, divat lett az erős smink és a csábítás. Ezek a szabad és új nőtípus kellékei. Megmozdul a test és lélek egyaránt. Terjed a táncmánia, terjed a charleston, melynek zenei alapját a new orleans-i feketék által játszott dzsessz szolgáltatja. Bolondos, gyors, szertelen tánc, melyben nagy szerepe van a térdek és lábfejek mozgatásának. E tánccal visszautazunk az időben 100 évet és megéljük a korlátok alól éppen felszabaduló nő érzéseit. Rendkívül lendületes, intenzív mozgással bíró tánc, remek zenékre és nagyszerű hangulatban. Kellemesen elfáraszt, a végtagokat alaposan megmozgatja, ezáltal könnyebbnek érezzük majd a testünket.

 

 

Rock’n’roll: Neked is a boogie a lábadban van ha meghallod a Csókkirályt? Imádod a pöttyös, pörgős szoknyát és a színes napszemüveget? Akkor itt helyed ezeken az órákon. Itt igazi pin up girl lehetsz. Egy aktív mozgásformára számíthatsz, ahol a lábak igazán felpörögnek és az óra végére a jóleső fáradság élményét élheted át. Állóképességed, erőnléted javul, zenei érzéked fejlődik. És nem mellesleg egy rock’n’roll partin érezheted magad egy órára.

 

 

Oktató: Czifra-Kutas Enikő

Minden jog fenntartva: Czifra-Kutas Enikő
2015 Miskolc
Az oldalt készítette: Kiss Sándor
www.visualcenter.hu

Minden jog fenntartva: Czifra-Kutas Enikő
2015 Miskolc
Az oldalt készítette: Kiss Sándor
www.visualcenter.hu